Și studenții de la Cibernetică fac teatru

Cei din poza de mai sus sunt prietenii mei și sunt tare mândră de ei. Fotografia e de la ultima piesă pe care au jucat-o în decembrie. Acum se află la ultimele repetiții pentru piesa de mâine: ShakespeaRE-Told. Reprezentația este sold-out, însă eu sper că o vor mai juca.

Când m-am mutat în București știam că voi avea și mai mult teatru de văzut. Însă, la început până îți faci prieteni durează puțin timp. Norocul meu a fost că și colegilor de la facultate le plăcea teatrul și am început să mergem împreună. Datorită organizației studențești din care fac parte am avut șansa să fiu în echipa de organizare a festivalului Serile Teatrului Studențesc, iar anul trecut am avut ocazia să și coordonez acest proiect și m-am apropiat și mai mult de acești oameni pasionați de teatru care mi-au devenit prieteni.

De o săptămână îi văd cum aleargă să își termine decorul și să pună la punct ultimele detalii. Mi se pare că piesa la care au lucrat acum este cea mai complexă dintre toate și abia aștept să o văd. Anul trecut mi-au zis că le-ar plăcea să joace într-o piesă de teatru, chiar și rolul unui copac, iar trupa SiSC i-a primit cu brațele deschise și au făcut 3 piese până acum.

Ce este trupa SiSC? Un lucru foarte fain care se întâmplă într-o organizație a studenților de la Cibernetică. Chiar dacă nu facem roboți așa cum crede toată lumea, facem multe lucruri interesante, iar teatrul este unul dintre ele.

În 1997, când eu abia mă nășteam, un student de la Cibernetică și membru în Sindicatul Studenților din Cibernetică a venit cu ideea organizării Festivalului Serile Teatrului Studențesc. Mulțumim, Cătălin Băcanu!Inițiativa ta împlinește acum 21 de ani.

În anul 2000, a apărut Trupa SiSC, trupă în care joacă membrii organizației. Aceasta a devenit deja o tradiție, iar în fiecare an piesa lor deschide STS-ul. Îi apreciez foarte mult pe colegii mei care și-au făcut timp să ducă povestea mai departe și au realizat o nouă piesă.

Mâine începe o nouă ediție STS, ediția XXI. Vă așteptăm la Teatrul Principal și la Sala Dalles să ne bucurăm împreună de teatru. Rezervările se pot face aici, iar pentru mai multe detalii vă așteptăm pe pagina noastră de Facebook.

No Comments Yet

Comments are closed