Relația mea cu tehnologia când vine vorba de relaxare

Cred că, tehnologia este o extensie a omului în momentul de față numai prin simpla existență a telefonului. Aproape toată lumea deține astăzi un telefon și zic aproape deoarece există și zone foarte sărace. Tinerii, în special, petrec foarte mult timp utilizând tehnologia, de la un telefon până la folosirea unui Google Home. Le place să fie tot timpul conectați, însă uneori uită de realitatea din jur.

Mereu am încercat să folosesc tehnologia în scopuri utile, nu să uit de mine în fața unui televizor sau a unui joc. Ce-i drept, telefonul îmi fură multă atenție, dar încerc să gestionez acest lucru și să petrec cât mai puțin timp scrollând. 

Tehnologia este astăzi un mod de lucru fără de care nu am putea realiza majoritatea activităților de la locul de muncă. Însă, ne oferă și nenumărate posibilități de relaxare.

Pentru mine, laptopul este un element esențial. Nu pot face nimic fără el. Am terminat o facultate de Informatică, iar acest „obiect” a condiționat toate activitățile mele timp de 3 ani. Am fost și prieteni și dușmani, i-am simțit lipsa de multe ori, dar și când am reușit să plec în vacanță fără el a fost minunat. Avem o poveste cu de toate împreună. Petrecând atât de mult timp împreună a fost nevoie să îmi iau rucsacuri adecvate, în care să încapă și să stea corespunzător. 

Și când nu muncesc, tot pe laptop sunt. Mă ajută să mă și relaxez pentru că citesc multe articole pe calculator sau fac cumpărături online. De găsit sigur găsesc eu ceva de făcut. 

Din cauza statului în fața laptopului atât de mult timp am avut probleme cu spatele și încă am, motiv pentru care am început să fac exerciții acasă pentru a-mi relaxa mușchii. Și pentru aceste exerciții îi sunt datoare tehnologiei deoarece mă uit la video-uri și fac mișcările cu un antrenor ca atunci când aș fi la sală, încă un punct bifat pe lista relaxării cu ajutorul tehnologiei.

E foarte importantă poziția corpului și de multe ori mă trezesc cu picioarele pe birou sau cocoșată. M-am uitat la mai multe scaune gaming pentru că sunt făcute pentru persoanele care petrec mult timp la calculator. Chiar dacă nu mă joc neapărat, mă tentează să achiziționez unul pentru bunăstarea oaselor mele.

Când vine vorba de relaxare vreau să fie totul așa cum trebuie. Îmi place ca atunci când mă uit la un film sau ascult muzică să se audă bine, iar aceste Boxe Spacer își fac treaba de minune. 

Mai nou am descoperit o nouă pasiune care implică tehnologia, grafica pe calculator. Dacă este nevoie să fac o implementare mică pentru un proiect la master, ajung să stau câteva ore încercând chestii complexe și care să fie cât mai wow, chiar dacă nu am de făcut design. Din acest motiv alte lucruri esențiale pentru mine când vine vorba de tehnologie sunt un mouse și un mousepad pentru a face toate mișcările de care am nevoie într-un mod cât mai precis.

Brandul meu preferat care îmi furnizează tot ce am nevoie când vine vorba de tehnologie este Spacer. La ei veți găsi toate accesoriile de care aveți nevoie acasă și care vă vor face viața mult mai ușoară. 

*Articol scris pentru Spring Super Blog 2020

No Comments Yet

Comments are closed