Mașini gratuite pentru ONG-urile și Fundațiile care luptă împotriva coronavirusului

Ultimele săptămâni mi-au arătat încă o dată că românii sunt uniți și își sar în ajutor la necaz. Fiecare cu cât poate, numai să contribuie la binele tuturor. Pe lângă toate companiile mari care au donat, s-au mobilizat și oameni obișnuiți care au inițiat strângeri de fonduri, au făcut cumpărăturile persoanelor în vârstă sau au realizat măști de protecție. Micile afaceri s-au reinventat imediat și s-au adaptat pentru această luptă producând viziere și alte echipamente.

Jos pălăria pentru toată solidaritatea lor! Împreună vom reuși să mergem mai departe!

Echipa Autonom se alătură acestor inițiative și oferă gratuit mașini din flota lor pentru toate ONG-urile și Fundațiile care desfășoară acțiuni împotriva coronavirusului. Mi se pare o idee foarte bună deoarece transportul în comun nu este cea mai bună soluție, iar persoanele expuse, precum medicii sau alți angajați ai spitalelor, ar trebui să le evite pentru a nu răspândi virusul în caz că sunt purtători.

Cum poți intra în posesia mașinilor?

Toate organizațiile care au nevoie de sprijin pot suna la +40 747 277 610 sau să trimită un e-mail la adresa help@autonom.ro.

Cât timp le poți folosi?

Autonom pune la dispoziție gratuit mașinile sale pentru 3 luni, cu posibilitate de prelungire.

În ce orașe sunt disponibile?

Ce tipuri de mașini sunt?

Flota lor auto este variată și vă pune la dispoziție atât autoturisme pentru deplasarea persoanelor, cât și SUV-uri, pick-up-uri sau van-uri pentru transport de marfă. Astfel, aveți un mijloc de transport bine dotat pentru a ajunge în zonele mai puțin accesibile ca să transportați alimente, dar și mașini pentru cărarea echipamentelor de protecție, a dezinfectanților și a altor lucruri necesare.

Măsuri de siguranță

Siguranța și prevenția sunt acțiunile momentului și trebuie luate cât mai în serios. Fiți fără griji căci mașinile de la Autonom respectă toate măsurile.

  • Sunt dezinfectate după fiecare transfer și se acordă atenție deosebită mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.
  • Toate cheile și documentele auto sunt dezinfectate și neutralizate înainte să ajungă la următorul client.
  • Fiecare mașină rămâne obligatoriu în parcare minimum 24 de ore după procesul de dezinfectare pentru neutralizare.
  • Mașinile preluate de la clienți în regimul door-to-door sunt dezinfectate înainte de a fi luate de la client și încă o dată la sediul Autonom înainte de predare. Ulterior, următorului client îi este recomandat să nu folosească mașina în primele 24 de ore de la predare.
  • Șoferii de la Autonom au primit toate mijloacele de protecție necesare (dezinfectant pentru suprafețe și mâini, măști de protecție, șervețele dezinfectante) atât pentru ei, cât și pentru pasageri.
  • Reprezentanții din agenții vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi pentru a gestiona mașinile și vor păstra distanța socială în interacțiunea cu clienții.

Sunt o persoană optimistă în general și acum cred că vom trece cu bine de încercările la care suntem supuși. Este important să ne păstrăm calmul și liniștea interioară. Știu că este greu să îți gestionezi timpul acasă și să rămâi cu mintea limpede, dar nu este imposibil. Iar reglementările impuse de autorități chiar nu cred că sunt greu de respectat dacă există voință și conștientizare asupra faptelor noastre.

Fiecare poate contribui la învingerea acestui virus doar prin câteva gesturi simple. Mai bine stăm distanțați acum ca să putem reveni cât mai repede la vechile obiceiuri, decât să fie nevoie să păstrăm această distanțare o perioadă mai lungă.

Pentru cei care sunteți în linia întâi, multă putere de muncă și tărie sufletească. Știm că nu este ușor. Fiecare dintre noi știe pe cineva care e acolo și luptă direct, așa că aveți susținerea unei țări întregi. 

La final cu toții vom fi eroi și ne vom bucura mai mult de lucrurile pe care le avem. Vor apărea schimbări în bine, schimbări cărora poate nu le-am văzut rostul până acum. Va fi bine.

*Articol scris pentru Spring Super Blog 2020.

No Comments Yet

Comments are closed