Pot cristalele să îndeplinească nevoile noastre?

Îmi place ca lucrurile pe care le port să aibă o semnificație, fie generală, fie personală. Mi-am dat seama după mai mulți ani că eu sunt o combinație de stiluri. Astăzi pot să port o rochie de prințesă și mâine să îmi fac aparița în hanorac. Totul depinde de inspirația și starea pe care o am în momentul în care îmi pregătesc ținutele. 

Prietenii mei îmi spun mereu că am tot felul de lucruri ciudate, de la bijuterii, la fuste colorate. O chestie care mă amuză este că de multe ori, atunci când văd anumite lucruri, ei zic „Uite, asta e ceva ce ar purta Gîlci!” și asta mă face să cred că am un stil propriu destul de bine definit. Când îmi cumpăr haine, îmi place să caut mult după nebuniile pe care mi le imaginez. Noroc cu târgurile yard sale, unde găsesc o mulțime de minunății. 

Chiar dacă nu port des bijuterii, am acasă destule. De obicei le port vara pentru că iarna nu îmi place că se agață de haine sau mă incomodează din cauza gecilor. Și în cazul bijuteriilor îmi place să am chestii mai speciale. Mereu mi-au plăcut lucrurile colorate, iar bijuteriile din cristale sunt cele mai interesante pentru mine. 

Mi se pare faină ideea că fiecare tip de cristal are o semnificație și acest lucru le face să devină și mai speciale. Nu cred neapărat în semnificația respectivă și nu le cumpăr pentru aceasta, ci le cummpăr pentru că mi-au atras atenția și apoi de fiecare dată când le port mă gândesc la explicație. De fapt, cred că, aici e tot secretul. E important ca bijuteria să te atragă și apoi se va crea o legătură între tine și ea. Nu trebuie să o iei cu gândul că după ce o vei achiziționa îți va rezolva toate problemele. Energia apare pe parcurs și vine în funcție de stările pe care le ai.

Sunt zodia Leu și pot spune că mă descrie foarte bine. Nu știu dacă e o coincidență sau chiar așa e. Într-un fel zodiile ne definesc, chiar dacă nu credem în explicațiile lor, inevitabil ajungem la ele cândva. Când vine vorba de bijuterii cu cristale, zodiile joacă un rol important. Mie, de exemplu, îmi plac toate cristalele și e greu să aleg, așa că, zodia mă ajută să decid mai repede. Cristale asociate cu zodia Leu sunt pirita, calcitul, carneolul și ochiul de tigru.

Fiecare persoană are nevoile sale, însă unele apar numai după ce cele inferioare au fost satisfăcute. Așa a apărut și piramida lui Maslow, care explică aceste ierarhii. În funcție de organizarea acesteia, am găsit o poveste pentru cristalele zodiei mele. Voi trece peste nevoia de apă, hrană și adăpost deoarece sunt nevoi fiziologice, nu spirituale.

Nevoia de siguranță și securitate personală

Calcitul asigură protecție și îndepărtează energiile negative. Securitatea și bunăstarea sunt printre principalele lui efecte și acestea sunt sentimentele necesare satisfacerii celei de-a doua nevoi din piramidă.

Nevoia de apartenență

Cu toții ne dorim să aparținem unui grup și să simțim că facem parte dintr-un mediu care ne reprezintă. Pirita conferă armonie în lucrul cu ceilalți, aduce prietenie și dragoste. Ce poate fi mai frumos?

Nevoia de recunoaștere socială

Oricât de modești am fi, ne simțim bine atunci când suntem apreciați de cei din jur și meritele noastre sunt recunoscute. Aceste lucruri reprezintă validarea că ceea ce am făcut a fost bine. Ochi de tigru este piatra care îți aduce tot ce vrei și îți inspiră sentimentul de unicitate. Rețeta perfectă, nu-i așa?

Nevoia de autorealizare

E greu să ne simțim mereu mulțumiți cu ce am realizat pentru că de fiecare dată vrem și mai mult. Carneolul ajută la atingerea țelurilor personale și în carieră. De asemenea, scoate la lumină talentele ascunse și oferă chef de viață.

Cristalele promit totul și fac ca viața să pară mai ușoară. Nu fac magie și nu ne îndeplinesc o nevoie pe loc, însă semnificația fiecăruia ne poate motiva să ajungem unde ne dorim. Prezența acestora în bijuterii este o modalitate ușoară de a le avea aproape. Gruparea mai multor cristale cu semnificații diferite poate aduce o energie și mai bună pentru anumite lucruri. Așa că, au fost create bijuterii pentru protecție, bijuterii pentru prosperitate sau bijuterii pentru dragoste.

După cum am mai spus, nu cred în vreo magie făcută de cristale, dar cred că fiecare persoană trebuie să descopere de unde își poate lua energiile de care are nevoie. De ceva timp am început să practic yoga și chiar mă ajută să lucrez la încrederea în mine. La fel este și cu aceste cristale, care de multe ori sunt folosite în practicile de yoga.

Energia și-o creează fiecare în parte sau o preia din anumite experiențe, dar cel mai important este să știe cum să o gestioneze.

*Articol scris pentru Spring Super Blog 2020.

No Comments Yet

Comments are closed